اگر می خواهید بهترین سیستم های مدیریتی را جهت بهبود روند کاری سازمان خود به کار بگیرید به فکر استقرار سیستم مدیریت یکپارچه در شرکت خود باشید به همین دلیل در این مطلب می خواهیم در خصوص مراحل دریافت این روش توضیحاتی ارائه کنیم.
سیستم مدیریت یکپارچه چیست؟
ترکیب و تلفیق چند سیستم مدیریتی در یک چارچوب کلی را سیستم مدیریت یکپارچه می نامند. استاندارد ims مهم ترین و بهترین سیستم مدیریت یکپارچه برای سازمان به حساب می آید که از ترکیب سه ایزو 9001، ایزو 14001 و ایزو 45001 تشکیل می شود. با استقرار سیستم مدیریت یکپارچه در سازمان مدیریت و کنترل بخش های مختلف سازمانی رقم می خورد و این مساله باعث می شود که شرکت مورد نظر از گرفتن استاندارد های بیهوده بی نیاز شود و هزینه اضافی بابت آن پرداخت نکند.
استقرار سیستم مدیریت یکپارچه چرا ضروری است؟
گرفتن ims برای تمامی سازمان ها در حال حاضر حالت ضروری پیدا کرده است. تلفیق سیستم مدیریت کیفیت، سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و هم چنین محیط زیست باعث ایجاد منحصربفردترین و کامل ترین استاندارد روز دنیا شده و همگی سازمان ها به داشتن این مستندات در سیستم خود نیاز دارند. استقرار سیستم مدیریت یکپارچه به دلایل زیر برای یک سازمان ضروری به نظر می رسد:
- باعث می شود یکبار و برای همیشه سازمان تمامی سیستم های مدیریتی را که برای کسب و کار خود نیاز دارد دریافت کند و این مساله باعث صرفه جویی در وقت و زمان می شود.
- گرفتن سیستم مدیریت یکپارچه هزینه به مراتب پایین ترین نسبت به استقرار جداگانه این 3 استاندارد دارد و همین مساله باعث ترغیب مدیریت سازمان جهت گرفتن آن می شود.
- این 3 استاندارد هم زمان با همدیگر حکم پیش نیازی و پس نیازی را دارند و اجرای جداگانه آن ها تاثیر آن چنانی برای سازمان ندارد، پس بهتر است اگر ایزویی تاکنون برای کسب و کار خود دریافت نکرده اید به فکر اخذ استاندارد ims برای کسب و کار خود باشید تا تاثیر دو چندان آن را در کسب و کار خود ببینید.
مراحل استقرار سیستم مدیریت یکپارچه
استقرار این سیستم گام به گام و با برنامه ریزی دقیق امکان پذیر است:
- وضعیت فعلی سازمان بایستی سنجیده شود. میزان منابع و امکانات موجود در شرکت در جهت برنامه ریزی و پیاده سازی استاندارد از اهمیت زیادی برخوردار است.
- گام بعدی در استقرار سیستم مدیریت یکپارچه، تعیین اهدافی است که برای پیاده سازی این استاندارد دنبال می کنیم. این اهداف بایستی به صورت واضح و دقیق بیان شود که شامل چه مواردی از جمله بهبود کیفیت، بهینه سازی و کاهش هزینه هاست.
- مستندات و روش های اجرایی بایستی به صورت دقیق اجرایی شود. این مستندات شامل تمامی بخش های مدیریت کیفیت، ایمنی و بهداشت و محیط زیست است.
- فرهنگ پرسنل و کارمندان سازمان در قبال انجام دادن به دستورات پیاده سازی استاندارد یکی از مهم ترین بخش های استقرار سیستم مدیریت یکپارچه به حساب می آید. بایستی برای این موضوع آموزش الزامات و مستندات به درستی برای پرسنلین سازمان انجام بپذیرد.
- هر استقرار سیستم مدیریتی نیاز به تجربه و تخصص مشاور در حوزه مورد نظر دارد. اگر مشاوری انتخاب کنید که قبلا برای زمینه فعالیت شما سیستمی استقرار نداده باشد شک نکنید که روند پیاده سازی با مشکل مواجه خواهد شد و شما نمی توانید نتیجه درستی از پیاده سازی استاندارد دریافت کنید. به همین دلیل لازم است قبل از سپردن پروژه به شخص و یا شرکت مورد نظر رزومه آن ها را دریافت کنید و مطمئن شوید که این شخص در زمینه کاری شما سابقه کار دارد یا خیر
- آخرین مرحله در گام استقرار سیستم مدیریت یکپارچه بازرسی و بررسی مداوم، مستندات و فرم هایی است که در سازمان شما جریان پیدا کرده اند. این بررسی بایستی مداوم و همیشگی باشد تا شرکت شما از روند درست اجرایی شدن مستندات مطمئن شود.
چالش های پیاده سازی سیستم مدیریت یکپارچه
گرفتن هر پروژه و موضوعی دارای موانع و چالش هایی است که لازم می دانیم این مسائل را بیان کنیم:
- هزینه های پیاده سازی برای برخی از شرکت ها ممکن است در ابتدای کار بالا باشد و مدیر شرکت را از گرفتن این استاندارد دلسرد کند اما ذکر این نکته ضروری است که بازگشت سرمایه به صورت کاملا محسوس پس از روند اجرای شدن استاندارد برای سازمان رقم می خورد.
- اما چالش بعدی در پیاده سازی سیستم مدیریت یکپارچه، نیاز به آموزش و ارزیابی همیشگی استاندارد و به روز نگه داشتن اطلاعات پرسنلین در قبال اجرای درست مستندات است. که این گام هم یکی از مهم ترین چالش های مربوط به پیاده سازی استاندارد به حساب می آید و لازم در این خصوص، شرکت مورد نظر به درستی عمل کند.
- اما چالش بعدی مقاومت شرکت و کارکنان آن در برابر تغییرات احتمالی است که الزامات سیستم ممکن است در سازمان پدید آورد پس بهتر است قبل از اجرای سیستم مورد نظر در خصوص مزایای دریافت این مستندات برای کارکنان شرکت جلسه توجیهی گذاشته شود.
شرکت آروین سپهر دریار آمادگی خود را برای پیاده سازی ims به شرکت های متقاضی اعلام می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با شماره زیر تماس بگیرید:
شماره همراه: 09902702205
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.