اگر سازمانی دارید که در زمینه مواد غذایی برای کشورهای مسلمان فعال است، بهتر است جهت اخذ گواهی حلال با ما تماس بگیرید.
با بیش از 1.6 میلیارد مصرف کننده مسلمان در سراسر جهان، تجارت مواد غذایی و کالاهای حلال یک بازار به طور پیوسته در حال رشد است.
عرضه کنندگان زیادی با چنین محصولاتی سر و کار داشته باشند و پیشنهاد خود را تطبیق دهند.
برای مصرف کنندگان، شناسایی و برچسب گذاری محصولات حلال از سوی تولیدکنندگان و تجار یک ضرورت به حساب می آید.
با این وجود، چنین شناسایی تنها با قابلیت ردیابی شفاف و واضح از هر ماده خریداری شده و کالاهای ساخته شده (مانند افزودنی های غذایی) که در طول فرآیند تولید استفاده می شود امکان پذیر است.
آیا شما در صنایع غذایی کار می کنید و به شواهدی از تامین کنندگان خود در مورد کالاهای منطبق با حلال یا شرکت های منطبق با حلال نیاز دارید؟
در اینجا مهمترین اطلاعات در مورد گواهی حلال و نحوه اعمال آن در مدیریت اسناد و کیفیت شما آورده شده است.
حلال یعنی چی:
این واژه برگرفته از کلمات عربی به معنای مجاز است. قرآن غذاها و کالاها را در دستههای حلال (مجاز) یا حرام قرار داده است.
برای پیروی از این قاعده، ضروری است که مصرف کنندگان تشخیص دهند محصولی که به صورت خرده فروشی خریداری می کنند، طبق قوانین قرآن تولید شده است یا خیر.
برچسب گذاری واضح تنها زمانی امکان پذیر است که محصولات در کل فرآیند تولید و تجارت مواد خام خریداری شده حلال شناخته شوند.
گواهی حلال سندی است که تضمین می کند محصولات و خدماتی که برای جمعیت مسلمان به بازار عرضه می شود، الزامات قوانین اسلامی را برآورده می کند.
در صورت انطباق، این محصولات و خدمات برای مصرف مسلمانان مناسب تلقی می شوند.
طی فرآیند صدور گواهی حلال، کیفیت و ویژگی های محصولات باید مطابق با ضوابط تعیین شده توسط شورای اسلامی باشد.
در حالی که محصولات بیشماری وجود دارد که میتوان آنها را حلال دانست، این گواهینامه عمدتاً به سمت گوشت، شیر، غذاهای کنسرو شده و برخی مواد افزودنی است.
برای فرآوردههای گوشتی، حلال گواهی میدهد که حیوانات در یک برش ذبح شده، کاملاً خونریزی شدهاند و گوشت آنها با سایر گوشتها یا فرآوردههای گوشت خوک تماس نداشته یا به روش دیگری ذبح نشده است.
محصولات دارای گواهی حلال اغلب با نماد حلال یا حرف “M” مشخص می شوند.
مراحل اخذ گواهی حلال چگونه است:
منابع متعددی وجود دارد که از طریق آنها یک شرکت می تواند گواهی حلال را دریافت کند. در اینجا یک مرور کلی از فرآیند صدور گواهی حلال برای تولید کننده است.
1. اطلاعات و اسناد پشتیبانی، از جمله جزئیات مواد تشکیل دهنده محصولات خود را جمع آوری کنید.
2. درخواست صدور گواهی حلال را ارسال کنید و هزینه های درخواست را بپردازید.
3. منتظر بمانید تا بازرسان با شما تماس بگیرند.
4. اطمینان حاصل کنید که ذخیره سازی، آماده سازی، بسته بندی و کالاهای نهایی شما در محل های ذخیره سازی با پروتکل حلال مطابقت دارد.
5. حسابرسان برای بررسی امکانات شما برنامه ریزی خواهند کرد. پس از معاینه، آنها گزارشی را همراه با پیشنهادات/ توصیه هایی برای عملیات و امکانات شما می نویسند.
6. اطلاعات شما توسط پنل گواهی حلال بررسی می شود. در صورت رضایت، توافق نامه منعقد خواهد شد.
7. پس از امضای قرارداد و پرداخت هزینه های اضافی، گواهی حلال به محصولات واجد شرایط اعطا می شود.
8. سپس علامت حلال را می توان روی محصولات واجد شرایط قرار داد.
معیارهای صدور گواهی حلال چیست:
از آنجایی که تعریف «حلال» یا «حرام» مبنای حقوقی واقعی ندارد، مشخصات و انطباق آن با الزامات سازگار نیست. با این وجود چند پیش تنظیم اساسی وجود دارد:
ذبح حیوان فرآوری شده باید با رعایت قوانین قرآن انجام شود
این محصول نباید حاوی هیچ نوع گوشت خوک باشد (طبق قوانین رژیم غذایی استفاده از گوشت خوک در هر مرحله از تهیه غذای حلال ممنوع است)
در بیشتر موارد، استفاده از الکل (حتی به عنوان پاک کننده) نیز مشکل ساز است.
عدم وجود قوانین استاندارد برای تولید و ساخت محصولات حلال منجر به وجود انبوهی از گواهی ها و برچسب های حلال می شود.
معیار حلال نه تنها برای صنایع غذایی، بلکه برای افزودنی های غذایی، مواد بسته بندی و مواد شیمیایی نیز معتبر است.
به همین دلیل است که معیارها تنها بر فرآیند تولید و مواد مورد استفاده تمرکز نمیکنند، بلکه بر کل تأسیسات تولیدی تمرکز میکنند، همچنین موضوعاتی مانند روش تمیز کردن ماشینها را هدف قرار میدهند.
چه داده هایی برای دریافت گواهی حلال لازم است:
نام گواهینامه و شرکت گواهی دهنده
نام و امضای نماینده معتبر مرکز صدور گواهینامه
تاریخ صدور
مدت اعتبار
شماره شناسنامه گواهی
نام و آدرس مرکز صدور گواهینامه
از کجا می توانم مراکز صدور گواهینامه معتبر را پیدا کنم:
چندین مرکز صدور گواهینامه معتبر در سطح بین المللی فعال هستند که هر کدام دارای گواهینامه و آرم خاص خود هستند که یک فعالیت حلال را تأیید می کند، مانند:
اداره کنترل ذبح حلال
کنترل کیفیت حلال (H.Q.C.)
مشاوره بین المللی حلال
اتحادیه جهانی حلال (WHU)
در اینجا می توانید مروری بر مراکز صدور گواهینامه ملی و بین المللی بیشتر پیدا کنید.
چگونه می توانم گواهی حلال بگیرم؟
به طور کلی، یک گواهی پس از یک ممیزی موفق منتشر می شود. در مورد سایر گواهینامه ها، یک سازمان مستقل مسئول صدور گواهینامه خواهد بود و یک حسابرس مستقل شرکت گواهی دهنده را بررسی می کند.
در طول ممیزی، نمونهها را میتوان به آزمایشگاهها فرستاد تا عدم وجود گوشت خوک را تأیید کند و اسنادی را برای بررسی محصولات مورد استفاده برای تمیز کردن محل تولید درخواست کرد.
هنگامی که کنترل با موفقیت سپری شد، شرکت گواهی حلال خود را دریافت می کند. این گواهی عموماً برای یک سال اعتبار دارد و پس از انقضای برچسب، ممیزی جدید ضروری است.
شما مرتباً از تأمین کنندگان خود درخواست صدور گواهی حلال و سایر گواهینامه ها می کنید و نیاز دارید که اسناد و مدارک تأمین کننده و محصول خود را به طور مؤثر مدیریت کنید.
اکنون برای ارائه آنلاین خدمات ثبت نام کنید و درباره اینکه چگونه آروین ایزو می تواند از شما در مدیریت اسناد پشتیبانی کند بیشتر بیاموزید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.